Dagens citat

When life offers you a dream so far beyond any of your expectations,
it's not reasonable to grieve when it comes to an end.


...


Folk med mobiler - en vetenskap

Tänk hur folk är beroende av sina mobiler egentligen. Kan knappt låta dom ligga en timme utan att kolla om det hänt något.
Man kan inte ens prata med någon i ett par minuter urtan att dom måste skriva minst två sms. Svårt och vänta tills man lagt på? "Vänta ska bara göra en sak". Som att man inte hör att dom skriver sms när man sitter i luren.
Alkohol minskar inte mobilanvändandet direkt. Fyllesamtal hit, fyllesamtal dit. Jag klagar inte för jag ringer ganska flitigt själv på fyllan men det fascinerar mig en hel del hur ologiskt man tänker på fyllan. Tror att den som ligger ocgh sover ska gå upp hämta hemtelefonen och ringa upp bara för att någon är snål och har kontantkort. Sen kommer dom hatiska smsen. "Svikare" "Glöm att jag svarar nästa gång du ringer och ska berätta en hemlighet." Logiskt, verkligen! Det roliga är att när man själv är den personen som ringer och skickar sms så är det helt självklart för en själv att personen man ringer är självisk och lat för att den vägrar ringa upp.


Dagens citat

"So why do I keep hitting myself with a hammer?"
"`cause it feels so good when I stop."


Ackis is the place to be

I dag skjutsade jag brorsan in till Akademiska sjukhuset. Han hade nån tid hos käkkirurgen. Släppte av honom utanför ingången och åkte igen. Sjukhuset är så stort. Området är som en egen liten stad i stan. Så jag körde där på dom smågataorna bakom stora byggnade. Plötsligt kommer en ambulans och ska svänga ut framför mig. Jag stannar och släpper förbi han. Vem kör inte ambulansen om inte Ambulans-Janne. Han tackade för att jag hade stannat också. Stort! Jag har haft ögonkontakt med Ambulans-Janne. Svävade på små lätta moln hela vägen hem.


Dagens addiction


Snorungar

Skönaste ungen någosin.


Deckarförfattare?

Satt och kollade på Hannibal för ett tag sen. Ensam i mitt vardagsrum, helt kolsvart och en prinsesstårtbit på tallriken. Då ser jag plötsligt hur det blinkar misstänkt utan för på gatan. Springer fort in i köket och tittar ut genom fönstret. Där utanför kör en polisbil med blåljusen på, dock utan sirener. Hhmm tänker jag för mig själv. Detta var spännande. Poliserna fortsätter förbi mitt hus och bort på gatan, det kunde inte ha gått fortare än 20km/tim. Tankarna börjar spinna iväg. Rymmling? Seriemördare? Knarkuppgörelser? Kotta ute på vift? Springer snabbt in till datarummet och hämtar bröderna. Ut i köket igen och hinner precis se baksidan på polisbilen då den försvinner runt kröken. Då kommer vi på alla tre vad vi hade sett när vi en timme tidigare kom tillbaka hem från våran promenad. Vi kom mot huset från vägen som leder från busshållplatsen. Väl framme vid hörnet på trädgården stannar vi plötsligt till alla tre. Nere vid andra hörnet på trädgården står det en mörkläddperson med vit mössa ( la märke till den detaljen ifall det skule bli intressant för polisen). Vi iaktar personer i ett par sekunder ifall det var mamma eller pappa ute med hunden (vilket var min första tanke), men personen kollade bara på oss och rörde sig sakta in på ängen och bort mot lekplatsen. Kan det vara denna mystiska person som poliserna i bilen letade efter eller är det bara slumpen att dessa två oförnekligt misstänkta situationer hände under loppet av mindre än en timme?

Fan va jag skrämmer mig själv. Kanske är detta början på en ny deckare. Ska skriva till Leif GW Persson, han kanske vill köpa min idé. Tro inte att det blev nå mer Hannibal för mig sen. Nope. Får bli Twilight igen. Fjärde gången på tre dygn. Har jag nämt att jag har vad dom kallar an addictive personality?

Ge mig vår eller sommar, det kvittar vilket

Ett vårtecken är allt jag ber om. Bara något som visar på att den är på väg. Jag vill gå ut utan att begöva klä på mig alla kläder man har för att inte förvandlas till en isbit. Jag vill känna vårkänslorna spritta i kroppen. Jag vill känna gräs mellan tårna. Jag vill sola och bada. Känna solen i ansiktet. Jag vill ha grillfest utomhus med svensk sommarmusik dunkande i högtalarna. Jag vill åka till Gotland och ta det lugnt. Bara vara. Jag vill ha värme. Det är vad jag vill!!!







Vajert


Mamma mia


Lycka

Denna bild gör mig glad


Slumdog Millionaire

Jag skulle vilja se den här filmen. Den vann bästa film på Oscarsgalan inatt så jag undrar om jag ska ladda ner den och se den inatt. Fast jag vill skulle vilja se Twilight igen. Shall se we be




I love books

Jag älskar att läsa. Om jag fick välja mellan böcker och filmer skulle jag välja böcker utan tvekan. Böcker gör på nåt sätt att man blir mer en del av historien. Troligen för att man får inte allt berättat för sig, utan man bildar sin egen uppfattning om hur allt ser ut och det gör att det blir mer personligt. Nu älskar jag att kolla på film också, och jag skulle inte vilja ge upp det men om jag på nåt konstigt sätt blev hotad och tvungen att välja så väljer jag nog böcker.

Dom här blir näst på tur. Måste till biblioteket. Varför köpa när man kan låna?




...

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery
I will not break the way you did
You fell so hard
I've learned the hard way, to never let it get that far

Twilight

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen. Jag kan säg att den var grym bra, men det känns som jag säger det om allt jag tycker om och just till den här filmen räcker det inte. Detta var en äkta Johanna film. Måste läsa böckerna nu känner jag. Vet inte om det var för att jag kollade på den mitt i natten i ett kolsvart hus men den grep verkligen tag i en.
Jag kommer älska böckerna.


Svensk musik


Music day

Det blir mycket musik idag. Här kommer en til låt från en av dom bästa TV-serierna någonsin. OC


...


...


Vilken Tv serie?...

...och Kotta, du får inte svara för du vet, det vet jag!


Kräsen, so what? (i´m still a rockstar)

Tänkte på en snabb sak innan jag ska sova. I hela mitt liv har jag varit kräsen när det kommer till mat. Jag vet inte hur många gånger folk har frågat mig om jag tycker om maten och jag har svarat att ja den var jätte god och bett till gud att det inte syntes att jag ljög. Men varför ska man göra det egentligen? Spelar det så stor roll att man inte tycker om vissa saker.
Okej nu har jag nån konstig grej att jag aldrig kan äta upp utan måste alltid lämna lite mat. Det har jag själv ingen aning om varför jag gör. Det kan jag hålla med om att folk, läs mamma och pappa, blir irreterade på.
Fast att jag inte tycker om pyttipanna eller tillagade grönsaker, gör det så mycket? Så säger min syster att jag missar så mycket när jag inte kan äta tillagade grönsaker, men tycker man inte om det så missar man ju inget eftersom det är ju bara onödigt att äta sånt som man inte tycker om.
Är jag bortbjuden så försöker jag pina i mig maten, för jag har hyfs faktiskt.
Vilka jobbiga minnen, all pyttipanna som man har tvingat i sig i alla sina dar. Kvälningar och illamåendet bara för att man inte får säga att man inte tycker om maten. Låt mig gå hungrig då om jag inte vill äta.
Nej, det jag försöker säga är att varför är man ohyffsad om man inte tycker om viss sorts mat? Ingen tycker ju att man är ohyffsad bara för att man inte tycker om viss sorts musik! Låt mig äta mina råa grönsaker!

Kanske låter lite arg nu men detta är år av undanträngda känslor som kommer upp (ironi).

Så sjukt sjukt

Kom precis hem från Björklinge och Matilda. Vi frossade (som vanligt) framför När lammen tystnar, sjukt bra film.
Nu sitter man här med feberfrossa, värk panodil (varför har vi panodil och inte alvedon?). Det var riktigt länge sen jag var så här sjuk, om man inte räknar med min tillfälliga hjärnblödning i onsdags. Det är inte roligt, kryper i hela kroppen och fryser och svettas samtidigt, bara inte den obligatoriska hostan kommer så är jag lycklig ändå. Nej, snart ska jag sova och sova länge.

Kom hem idag och märkte att allt var som vanligt hemma. Första pappa säger är, "har du sett min nya drive johanna?, kommer tjäna minst 20 meter på utslagen den här säsongen!"

Sen kom det givna dåliga skämtet, "Johanna kan du hjälpa mig i köket, jag behöver ett rivjärn!" För dom som inte fattade det dåliga skämtet så tycker pappa att det är roligt att jämnföra kvinnor med rivjärn när han ska skämtar.
Livet fortsätter som vanligt på Vretalundsvägen 15, det spelar ingen roll hur länge jag är borta.

Paper planes

Jag ska sluta lyssna på p3, för när låtarna därifrån kommer ut på dom andra kanalerna och på tv så har man redan lyssnat pådom i drygt ett år.

Like this one


Stuck i gefle

Försenade tåg gjorde at jag inte kom hem igår som planerat. Försov mig idag så halv ett tåget var inte mycket att hurra för heller. Fel på 3 (igen) varken jag, Malin eller jens hade täckning. Går inte att få tag på någon hemma just nu eftersom det inte går att ringa. Men om någon läser detta så kommer jag halv 5. Kotta sorry blir nog ingen stad idag. Jag ringer när jag kommer hem.

Ikväll blir det troligen häng med dessa små trevliga brudar. Like back in the days. Me like och längtar!

Bulgarien 2006! Sjukt att det gått två och ett halvt år sedan dess!



Trötta efter två dagars vandring våren 2007!


Som sagt, mästare




Pose masters

Malin och jag har alltid varit mästare på att posa



Speaking of the devil

När vi ändå pratar om Shakira så fan va skön röst hon har egentligen. Tänk om man kunde sjunga, då kanske man kunde skaffa sig en karriär.


7th grade

Tänk hur gamla låtar kan få en att känna precis som man gjorde när man lyssnade på dom förut. Det är nästan så att man kan känna hur det luktade då. Dom här två låtarna får mig att känna mig årecis som om jag gick i sjuan igen.
På våren med kubbspel och vattenkrig istället för lektioner. På hur vi fick reda på att klassen skulle splittras efter sommaren och just då var det kanske det värsta som kunde hända. Haha nu kan man skratta åt det, det spelade kanske ine så stor roll egentligen. Nu i efterhand är jag tacksam för hade inte jag och elin hamnat tillsammans så hade vi troligen inte blivit så bra kompisar. Tänk hur en händelse kan påverka hela ens liv egentligen. För om jag och Elin inte hade hamnat i samma klass så hade vi troligen inte sökt till samma gymnasium och då hade vi inte träffat Malin och då hade vi troligen inte bott ihop nu.
Tänk hur vaje händelse och varje val vi gör i livet kan komma att förämdra allt. Pretty scary right?






Livets små öden

Livet är bra roligt ibland.  Idag gick jag i min ensamhet hem frånn bussen med musiken dunkande i öronen. Gick in genom poreten och in i hissen och vilken låt börjar inte precis spelas precis när hissen börjar sin väg uppåt om inte Elevator - PCD? Livet har sin stunder måste jag säga.

Sober - Pink

I videon precis i början (gå in på youtube och kolla) är det inte Tre Kronor som är med? Nu menar jag byggnaden inte landslaget. Skulle gärna lägga upp den oficiella videon här men det går inte att bädda in någon av dom riktiga. Kanske visste alla detta men det slog mig nu när jag kolla på den.



Sicket äventyr

Igår var man med om ett riktigt äventyr ska jag säga. Mitt ute i dom norrländska skogarna med en trsig scoter. Tror jag aldrig har frusit så mycket om tårna någon gång, men bra man går så blir man varm. Jag kunde inte sluta skratta heller. Fast efter den helgen vi har haft så borde vi fattat att något skulle gå fel. Men men det var ett roligt äventyr i sig. What doesn´t kill you makes you stronger.

Tänkte på det igår. Hur mycket allt var värt som har gått sönder i helgen. En micro, en larmdosa, en glasruta, en scoter, två baknkort. Var det något mer?

Nej, ny vecka och nu vänder turen för oss hoppas jag.


Sitter och kollar på Jay Leno och det är en lejonunge med. Hade nästan glömt att jag vill jobba med djur. Fick man sig en tankeställare. Jag som tänkte gå på skansens gymnasieskola och allt.


Sax någon?

Per skickade den här bilden nyss. Tanten har för mycket fritid tror jag. Det är därför jag biter på naglarna så slipper man det där.


...

Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean
Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away
And breakaway

...

But somehow I'm still alive inside
You took my breath, but I survived
I don't know how, but I don't even care

Alla hjärtans dag

Är det alla hjärtans dag så är det. Sitter som andra och deppar till sorglig musik. *ironisk*




Fredag den trettonde

Jag har aldrig vart vidare skrockfull, så jag ängnade knappt en tanke på att det var fredag den 13:e igår. Kanske skulle ha gjort det för det kändes som det låg nåt i luften. Mycket som gick sönder igår. En micro, en larmdosa, en glasruta och ett bankkort. Tur att jag alltid har haft och  kommer alltid ha 13 som turnummer. Så för mig gick det ganska bra igår, men allt är ju relativt.

Idag är det all hearts day. Så temat lutar åt Fulla för kärlekens skull.


Dagens citat

"Every action is a reaction to another action"
                                                           JD, Scrubs

Filmtips

För dom som vill kolla på en bra film i helgen. Kanske imorgon;) Ni som ska sitta hemma och inte ut i natten!


Friday

Nu är det Fredag igen. D-Day if you will. Blir troligen fest ikväll!!!

Just nu är man i full gång med att ta tag i sitt rum. Det ska bli så skönt att få det rent för en gång skull. Bättre sent än aldrig:D
Ikväll kommer min bror upp hit för första gången ska bli kul. Får väl ta hand om han så ahan inte kommer bort i natten



Det är brodern till höger som kommer:D

Have you met Barney?


Forks

När Malin ochjag flyttade in i augusti hade vi 12 gafflar. Nu har vi 5 kvar. Vi vet att en har gått sönder, sen är det alltså 6 stycken som är spårlöst borta. Om det är några som snott dom så kan dom gärna komma tillbaka med dom. Vi kommer inte bli arga vi vill bara ha våra gafflar tillbaka.

What are you waiting for???


Måndag, ledig

Idag blir det en att göra dag.

Vaknade halv åtta imorse med ett ryck av att Roberts båda mobiler ringer (han är omåttligt poulär den killen, varför måste man annars ha två mobiler) . Insåg att jag låg på madrassen i vardagsrummet. Skrek kanske på Robert tjugo gånger igår att om vi skulle kolla på film fick han inte somna. Måste ha slutat med att båda somna. 
Gick sedan gick jag och la mig i sänger och sov 5 välbehövliga timmar till.

Just nu sitter jag och väntar på att ipoden ska ladda sig. Sen blir det en lång härlig promenad i solskenet. Riktigt vacker väder ute idag, -9 grader och strålande sol. Sen bär det av hemmåt och ska ta tag i mitt rum för första gången sen vi flyttade hit så det är väl på tiden. Hinner jag så blir det tvätt också.

Ikväll ryktas det om grillning. Hope so!

Ett år sedan, ungefär




Sunday night

Back in the Gefle.
Trött som få efter bara några timmars sömn. Hämtade päronen inne i stan när dom ville hem. Mycket intressant måste jag säga. Det var roligt på ditvägen, då var dom roliga men dräggiga vuxna klockan två på natten är väl kanske inte det bästa sällskapet, inte när man redan är trött.
Kom hem vid två iallafall, klart man blev pigg igen as usual. Tänkte att det kanske är lika bra att kolla på film så man blir trött. Redan less och deppig så tänkte väl att en sån film passade bra. Seven Pounds. Oj oj måste jag säga, djup film. Satt verkligen coh grät i två timmar. Tårarna bara rann, det sluatde aldrig heller. Hela filmen. Sorlig scen efter sorlig scen. Mycket sevärd film.
Det kommer så mycket filmer nu förtiden så man hinner aldrig fastna för någon film men denna är en av dom bästa filmerna jag sett på längre. Gripande historia. Fick en verkligen att tänka efter. Se den!!!





Tillägg: Det är roligt att gå in på sin blogg och upptäcka att någon annan (utan lov) har skrivit. Vet inte riktigt vad det kommer bli för följder av detta men kommer väl på något snart. Beware!!!


Gästbloggare nr:1

Men haj allihop!

Mats-Henrik heter jag och jag har hackat jo-jos blogg mohahas! Jag, Oskar, Agnes och Per sitter i vardagsrummet här hemma hos Johanna och Malin och har lite eftermacka. Malin har gått och lagt sig, redigt full må jag säga. Jens har även han avslutat sitt festfirande. Johanna, blogg ägaren är hemma i Storvreta. Jag dricker mina folknäsor, ni kan läsa mer om mig på http://www.chago.blogg.se Agnes, Oskar och Per ligger och kollar på självaste mr. Bean, utan ljud då vi lyssnar på musik. Nu är det någon lugn fin låt, ingen aning vem som gjort den eller utför den men gissar på en tjej, men nej det var en kille som sjunger. Red hot chili pepper - if.

Nej nu ska jag inte störa er eller Johanna längre. Men tack för mig, Andereas.





.

Lördag

En lördags kväll hemma i Storvreta.
Kom nyss hem från stan efter att ha skjutsat föräldrarna med kompisar in till stan. 50 årsfest. Det var inte brist på stämmning i bilen iaf. Det känns inte helt okej när mamma och hennes kompisar sjunger med till "So what" medans dom klunkar vin direkt ur flaskan. Tyckte synd om pappa som fick sitta i tantbilen då han inte fick plats i gubbilen.

Snart blir det mat med Sara, Viktor, kusin och moster. Indisk kycklinggryta. Mums. Sen melodifestivalen med godis. Sen ska man väl in till stan och hämta festprissarna igen.

Ni som är ute i nattlivet, ta det lugnt.

...


Nya tider

Det börjar gå mot vår känner jag. Klockan börjar närma sig halv 4och det är fortfarande lust ute. Känns skönt måste jag säga. Mycket bra för oss mörkrädda människor. Det var lite läskigt igår att sova själv här i lägenheten, det ska jag inte sticka under stolen med. Stackars Malin som måste sova här själv så ofta, hoppas det blir ändring på det nu.

Den här låten är till Malin om du sitter här ensam igen:D


Oasis

Oasis spelade i Sverige nyss eller om det är snart jag vet inte riktigt. Det skulle iaf ha varit grymt att vara där.



Justin.

Var har Justin tagit vägen? Det var ett tag sen du!


Arbetlös och uttråkad, don´t judge me

Snodde från ELIN!!!

vem ringde dig senast ?
Pappa
vad har du för bh på dig just nu? svart sport-bh
vad har du för trosor på dig just nu? blå med röda kanter.
vad står det i ditt sjätte sms och vem är det i från?
Från robert: 17.55 mörkret har lagt sig över gävle och dom nakna negrerna kan gå omkring i gränderna utan att bli upptäckta jag börjar bli väldift trött och hungern smyger sig på bara 4 och en halv timme kvar att joabba nu om det blir lika fint väder imorgon kanske man skulle grilla och åka pulka men vi får väl se kanske man får jobba också, shall se we be.
vad brukar folk få för intryck dig? elak:P
har du kallat någon för slampa? för ofta men aldrig menat.
har du slått någon riktigt hårt? har väl hänt
använder du parfym? ja
vilka slags killar faller du för? snälla och konstiga tror jag
vad kollar du på först hos en kille? ögonen
vill du ut och festa nu ? på en tisdag? bevare mig väl:P
vad är klockan? 12.43
vilken färg har din mobil? lila
vad ska du göra nu? ta en promenad med hunden, sen sola kanske
har du svårt att släppa andra dig tätt inpå? skoja inte
är du social? nja
känner du att du orkar med en fråga till? ja
vad tänker du när du vaknar? ännu en dag jippi (sarkastisk)
kan du gå ut utan smink? bildbevis, usch


-------------------------------


har du mer än 20 st sms i inkorgen?
tror det

vad står det i ditt tredje?
10.32 ligger i badet och njuter många som undrar vad jag gör vaken så här tidigt och svaret är att dom ringde från jobbet och bad mig jobba kl 2 så jag tänkte om jag kliver upp nu så kanske jag hinner uträtta lite saker innan om bara per vaknar nån gång så så skulle jag både hinna hämta min mobil och åka och simma det vore resealt dagens fråga ska jag äta lax nu och pannbiff på jobbet eller tvärtom hmm livets gåtor är mystiska

och vem var det ifrån?
puppy


smsar ni ofta?
det är väl mer en one-way-relationship :P

vad står det i ditt 18:e sms?
vad göry?

och det var ifrån?

ante

är han/hon farlig?
skoja inte :P


om du kollar igenom hela din inkorg, vilka har skrivit till dig då?
pappa, robert, linus, ante, malin, filip, viktor, elin

smsar du ofta?
nja ganska

hur många sms har du skickat?
orkar inte räkna

hur många mms?
inte ofta

är du beroende?
nope

vem ringde du senast?
hem


om du går in på dina bilder i mobilen, vad är det första du ser?
CB

många bilder har du på mobilen?
vet inte 50 kanske mer

vilken är din favoritbild?
huset hemma i stovreta efter snöstormen.

nu ska du beskriva din mobil samt berätta vad det är för modell:
K770i, lila. En mycket tålig mobil (två besök i toaletten och ett antal dängor i golvet/marken)


-----------------------------------------


Dagens låt:Konstantine, something corporate
Dagens frisyr: rakt, och rufs
Dagens smink: obefintligt
Dagens klädsel: ticha och prasselbyxor
Dagens roliga händelse: rostade mackor?
Dagens planer: promenad, lååååång
Dagens vill ha: en dusch
Dagens saknad: gotland
Dagens drog: not so far
Dagens tråkigaste: ut med hunden
Dagens sötaste: esther drömmer
Dagens kram: esther
Dagens humör: inte låg inte hög
Dagens mående: fine
Dagens borde: laga mat
Dagens parfym: obefintlig
Dagens bästa: rostade mackor och oboy
Dagens sämsta: mobilen som krånglar
Dagens sysselsättning: dator, tv, promenad, matlagning
Dagens materiella vill ha: kläder, skor, nuuuuu!!!
Dagens längtan: till gävle
Dagens fundering: hur kan två människor med lika uppväxt end up så olika?
Dagens middag: lyxig pastasallad med extra smak :P
Dagens mat:rostade mackor:D
Dagens kärlek: Esther
Dagens skratt: robert på videon från nyår, det gör min dag varje dag
Dagens tanke: vanliga rundan eller runt järnvägen?
Dagens irritationsobjekt: MOBILEN och 3!!!
Dagens smycke: obefintligt
Dagens just nu: ut med hunden
Dagens önskan: give me a life!!!


Bye Bye 3

Igår hade jag ingen täckning på mobilen på hela dagen. Fattade aldrig vad felet var så jag bytte mobil med brorsan för att testa om det var mobilen det var fel på. Det var det inte utan det visade sig vara simkortet. Så smart som jag är (trodde jag) gick jag in på 3 och beställde ett nytt kort för 250 spänn. Allt löst trodde Johanna.
Imorse vaknar jag av att mobilen har fått tuppjuck. Mobilen funkade igen  och alla meddelande från igår kom på en och samma gång. Åhhh va kul tänkte jag, tills jag kom på att jag beställt ett nytt. Vilket nu inte går att avbeställa för det är tydligen redan gjort och påväg hem till mig.
Tydligen hade ingen med 3 i Uppsala täckning. Vet inte om det var fler men här funkade det inte iaf.
Tycker att dom kan skriva sånt här på hemsidan, så slipper folk tro att det är fel på mobilen och grejor.
Nej, nu är det bara tre månader kvar, sen är det bye bye 3 hej något annat!

Esther

Jag älskar min hund


Casanova

Kollade nyss på Casanova, ännu en bra film med Heath Ledger (r.i.p).  

       


...

I always said that I would make mistakes,
I'm only human, and that's my saving grace,
I fall as hard as I try
So don't be blinded
See me as I really am, I have flaws and sometimes I even sin,
so pull me from that pedestal,
I don't belong there.

RSS 2.0