Storvretas wildest

Måste bara lägga upp en bild från Elins och min "promenad" igår, om man inte har hoppat hoppgunga på länge kanske man ska ta det lite lugnt.

                        image17

Jag fick tyvärr inte med Elins mycket graciösa räddning av situtionen. Finns inte mycket att göra i Storvreta, det var antingen detta eller fotboll, ni kanske ser vad Elin valde.

Dan före dan

Imorgon är det dags för dagen med stort D, den ända dagen på året det är värt att bo i uppsala, som annars är en ganska död stad. Fick ledigt från jobbet iallafall, så nu hinner man med lite parkhäng imorgon. Plus att jag slipper stressa från jobbet in till stan. Ska försöka förtränga att man missar en slant i kassan nästa månad som är ganska behövlig, men det kanske det är värt. Fint väder efterlyses.
Långhelg på detta känns inte fel heller måste jag säga, hoppas att det blir mer jobb nästa månad. Får nog reda på imorgon om det blir förlängt, hope so.

Nu börjas det, alla sömnlösa nätter på grund av kliande myggbett. Hatkärlek kallas det väl, för det hör sommaren till tycker jag.

Stockholm boogie

Heldag i Sthlm igår, först en del shopping med Elin, Stenberg och Natascha sen mys i park med donkenmat.
Sen snubblade vi över en mojjekonsert, vissa tyckte att detta var värt att stanna, och sätta sig ner och digga till:
               
                     image14

                                                                            Vilka annars?

Sen efter en del panikshopping drog jag och elin ut till Hägersten och Bolin där vi börja festa lite smått, sen in till stan för middag och drinkar. Kvällens kändisspan: Mark Levengood. Även detta var det någon som blev mer exalterad över än någon annan:
                  
                       image15

                                                                               Vem annars? (Kusinen från landet)

l ett ställe som hette Ice, riktigt roligt ställe faktiskt.
Justja glömde säga att Bolin fyllt 20, Grattis igen!


                 


Sommar, sol och kanske nya skor?

Nio timmar på jobbet känns inte som jobb i detta vädret, man är ute leker sen sova lite. Sen är det dags för rast, gick förbi ett annat dagis idag på rasten och fick med johanna ut på en lite promenad, mysigt i vårvärmen. Våren blir lätt en tid att prata gamla minnen från tidigare år, vad sägs om denna dag:

image11


Och för att toppa en bra dag är det löning, ska inte prata pengar men jag blev glatt överraskad, synd bara att man måste spara hälften till EM, men ett par nya skor ska man väl kunna fixa.


Veckans citat

"Pain is weakness leaving the body"

Man kan hoppas.


Day off

Ledig idag, ganska skönt men man blir lite rastlös. Har vart vaken i fyra timmar nu och jag har redan vart ute och gått runt järnvägen (vilka minnen), ätit luch ute i solen och sen tagit en timmes promend med hunden. Man hinner mycket när man är ledig.

Hade picknick med Elin i fårhagen igår (skulle vart en promenad) hade med oss bullar och saft, och inte för att tala om digestivekexen:P. Ja det hela var mycket trevligt och mysigt, som det alltid är i fårhagen.  Det är roligt när man kommer på gamla citat från förr, som detta:

Jag, Malin, Elin och Johanna står utanför teminalen i Frihamnen.
Nån kläcker ur sig: "Var är alla killar?"
Precis går det förbi två killar men dom går hand i hand men sina flickvänner
Elin: "Det var då själva faaan!!!"

Nej en timme i solen med en god bok låter lockande.

Tackar ödmjukast

Elin tack för den fina låten, nu har jag två!


Close call day

Ännu en solig och fin dag på jobbet, jobbade fyra timmar och var ute tre och en halv timme, kanske man kan börja få lite färg snart.
Ett tips till mig själv innan va åket till em, lär dig mer om bilar. När jag skulle åka hem idag hörde jag ett konstigt ljud från bilen, positiv som ma när nu för tiden(vilket troligen beror på vädret) tänker jag "ähh det är säkert inget farligt, plus att jag hade inte kunnat stanna och ringa pappa eftersom mobilen är låst igen. Sen när jag kommer hem och har förklarat saken för far min och han har vart ute och kört men bilen säger han "Johanna, nästa gång bilen låter så där stannar du omedelbart och ringer mig för nu satt alla bultarna i hjulet lösa och hjulet skulle kunna åka av när som helst" Oups, close call. Det var också roligt att berätta för far min att mobilen är spärrad för att johanna inte hade råd att betala räkningen.
Nej måndagar är inte min dag, hur fint och soligt det än är så är dom inte roliga!

Wonderful

Finns det nåt bättre än att jobba på dagis när det är så här varmt? Nej jag tror inte det, man får betalt för att sola, perfekt. Tror jag har bestämt mig vad jag ska välja nu iallafall, blir nog förskola, med dagar som denna tror jag det inte finns nåt bättre jobb. Har vägt fördelar mot nackdelar, och kom fram till att man måste nog välja det man tycker är roligast.
Jag tror det är solen som gör att allt ordnar sig tillslut. Ut i solen med er nu:D

Sne?

Upptäckte idag att mina revben är snea, hoppas det beror på att jag är svullen på ena sidan annars vet jag inte vad man gör åt saken. Enligt min fader måste detta har varit en spricka i revbenet och inte en sträckning av en muskel. Kul, nu kan jag joina klubben med dom som nångång har hostat sig till en spricka i ett revben jag och alla andra söta tanter över 80!

God natt

Hur ska man kunna välja?

Åhh nu växer paniken, eftersom dom har flyttat fram ansökningstiden till imogon(högskolevalet), så har jag haft några dagar till på mig att tänka men nu kommer paniken tillbaka.
Jag vet verkligen inte vad jag ska välja, det brukar ju va så att när man ska välja något så vet man innerst inne vad man vill, men jag vet verkligen inte. Om jag bestämmer mig för att jag ska bli förskolelärare, så vill jag bli ekonom istället. Så då bestämmer jag mig för det och då vill jag hellre bli förskolelärare, det är så svårt.
Jag har verkligen ingen aning vad jag vill, jag vill båda lika mycket men på olika sätt.
Försökte be mamma att bestämma åt mig men hon säger att det måste du bestämma själv, vilket jag vet är sant men kan inte någon bara välja ett så tar jag det?

Every time!

Svenskar måste vara ett av det konstigaste folkslagen. Just nu sitter jag och tittar på pappa när han står och pratar med grannen över staketet för första gången på 6 månader. Bara för att det blir vår och solen kommer fram så blir alla trevliga mot varann igen. Under 6 månader har alla bara gått omkring frysit, har man träffat nån granne så har man grymtat nåt som liknar hej och fått ett grymtande hej tillbaka. Man pratar om vilkar skador man har fått på husen under vintern och vad man måste fixa. Vintern är är något man måste överleva varje år för att man ska få vår och sommar. Det är som att alla glömmer att det blir vår varje år, och alla blir lika förvånade när som kommer.
Det är väl det som är så speciellt med att bo i sverige hur alla lixom kommer till liv på våren, men det är lika roligt iaf, komiskt. Man är ju lika dan själv, bara för att det är vår och sol känns alla problem som man hade inte lika stora längre, man känner att allt kommer lösa sig.

Snart är det helg igen och jag har inga direkta planer. Bara att den ska va vit och att jag ska städa mitt rum. Rummet kommer väl ta hela lördagen och kanske en stor del av söndagen, för nu är det nästan pinsamt hur stökigt det är.

God Morgon!

Har man inte dom skönaste arbetstiderna nu för tiden? Kan sova hur länge jag vill, ja nästan iaf, sen jobba hela eftermiddagarna. Plus att man får vara ute så mycket, perfekt när solen skiner som nu, nej ge er ut i solen och sola idag. Nu blir det promenad med hunden sen till jobbet. 

xoxox


Panik

Var i Gävle i helgen. Malin och jag skulle till Högskolan, det var öppethus. Kändes mycket bra faktiskt, allt blev verkligt att man kanske kan genomföra den här planen. Skulle väl vara den första någonsin. Fick reda på fler utbildningar som verkar intressanta. t.ex Industriell ekonom, liknande civilekonom som jag ville gå från början.

Så nu står valen mellan detta:

  • Ekonomprogrammet
  • Industriell Ekonom
  • Förskolelärare
  • Lågstadielärare

Sista anmälningsdag är imorgon, och jag måste bestämma vilket jag helst vill gå så jag kan prioritera utbildningarna. Hur kan man bestämma detta på en dag? Just idag lutar det mer åt ekonomhållet, men det kan vara för att  jag var astrött på jobbet, och bestämde mig för att aldrig jobba med barn mer. Det kommer säkert vara tvärtom imorgon.
Våren är på väg, på riktigt och då är det sommar snart.
Nej nu ska jag ge mig ut på en långpromenad och rensa skallen. Har som sagt en del att tänka på.


Kyss Johanna

Nåt jag köper för lite av är smycken men här kommer lite av vad jag ska köpa när lönen kommer.

image6image7image8


image9    image10


Kyssjohanna.se har mycket fina saker, och ett fint namn på sidan. Kolla in den.


Snart helg

Snart är det helg, älskar känslan man har på torsdagar. Det är bara en dag kvar på jobbet, så det gör inget om man har tråkigt för sen är det helg. Inte ens min möjliga spricka i revbenet kan trycka ner mig. Måste kanske bege mig till en doktor imorgon och kolla läget på halsen och revbenet. Bihåleinflammation verkar vara förbi ni iaf, det är skönt.

Imorgon filmkväll tror jag det blir, hos mallans syrra. Lördag är det upp tidigt, malin och jag ska dra till Hig och kolla in framtiden. 8.19 går tåget från Uppsala, tur att man är van att gå upp tidigt. Kanske lite shopping kan pressas in i schemat.

Ikväll blir det TV:n och jag!

Framtiden

Tänker mycket på framtiden dessa dagar eftersom det är dags att söka till högskolan snart.
Detta gjorde jag igår, sökte ekonomprogrammet och Lärarutbildning med inrikting naturkunskap-teknik-matematik mot förskolan (fattar inte riktigt vad det går ut men det lät kul). Kan faktisk tänka mig att jobba som förskolelärare, älskar ju barn så det är bra. Sökte i Gävle, för en bra plan ska man hålla sig till :P (eller hur malin?).
Om denna plan funkar så betyder det att jag bara har högst ( och då menar jag högst) fem månader kvar hemma. Det är väl detta man har drömt om så länge jag kan minnas att få flytta hemifrån. Man börjar verkligen växa upp nu känner jag, och inte bara för att det är dags att deklarera:P.
Åhh besluts ångest. Skulle man bara inte kunna få se in i framtiden, typ " om du gör så här komer ditt liv se ut så här om 10 år". 

Klarhet

Okej, jag lider inte av kronisk förskylning. Enligt mamma är detta bihåleinflammation, så det blir väl vårdcentralen imorgon kan jag tänka. Jag har nog inte vart hos nån läkare sen jag var sex oxh mamma och pappa trodde jag hade nedsatt hörsel.

Beslut!

Idag tog jag ett viktigt beslut som jag kommer hålla den här gången!!

Den 6 April, klockan var väl runt 4,5 tog jag min sista!

Vilken pers

Vaknar med världens huvudverk, sväljer två alvedon kastar i mig frukost innan jag åker till jobbet.
Min ända tröst på väg till jobbet var att jag jobbade kort dag idag. Men väl på jobbet upptäcker man att två personal är bort, en för magsjuka (nänmer inga namn:P). Dom andra hade personalmöte klockan 5 Så vem var den enda som kunde stänga, jo Johanna. Fast jag klagar inte bara mer pengar.
Jag tycker att min förskylning kan börja släppa nu men det ser inte ljust ut, och en magsjuka på det hjälpte inte direkt, kan man kanske drabbas av kronisk förskylning?

Dubbelt sjuk

Ibland är man bra dum. Har vart sjuk en vecka nu, och precis när man börjar känna sig frisk igen jo då ska man ut och festa hela natten. Så dagen efter vaknar jag sjukare än jag vart på hela veckan. Åkte på magsjuka också, typiskt men vad väntar man sig när man jobbar på dagis. Ingen rolig dag var det igår kan jag säga iallafall, men magsjukan är borta idag iallafall så man ska inte klaga kanske, nu är det bara feber och förskylning, rena semestern!

xoxo

Sommar?

Åhh idag kände jag sommarlukten för första gången iår ( hade väl känt den igår om jag inte legat i soffan hela dagen). Ni vet när det luktar som sommarkvällar, jag vet inte vad det är men man blir bara lycklig och glad. Även om jag är sjukare än jag vart på länge så känns det som det spritter i kroppen. Om jag inte tack vare mitt tillstånd får svimmningskänslor när jag bara har gått 100 meter skulle jag ta mig fan ut och springa. Får väl bli en annan dag (jaja).

Fick schema idag på jobbet, ganska bra tider faktiskt, inte lika långa dagar som det varit tidigare. Det bli ju mindre pengar men jag tror jag klarar mig på det, ska ända spara allt till em. Åhhh den 14 april ska chippen in på besiktning, får se hur han klarar det. Känns inte som det kommer gå bra, stötdämparna är trasiga, plus att pappa sa att hastighetsmäteren visar fel nu också, det känns ju tryggtr. Nej vi måste nog hitta en anna bil att ta oss till Österike med känner jag.

Kom och tänka på hur annorlunda livet kan se ut om ett halvår, kanske har flyttat och börjat plugga till ekonom om jag har tur. Jag och mallan i en lägenhet. Elin i miami i ett halvår. Gud, det längsta vi har vart ifrån varandra är tre veckor, och det gick ju så där. Tänk va mycket vi har hunnit med på sju år elin, nej kanske ska sluta skriva innan man blir blödig. Kommer sakna dig iaf. Puss gumman

                                                              image5

Sjuk

Jag hatar att va sjuk, i alla fall att ha feber. Måste bli frisk till imorgon iallafall eftersom att jag fått mer jobb. Känns skönt attt man vet att det kommer en lön i maj också när vi ska åka bort. Vet inte riktigt hur mycket jobb det blir i april men skulle få se schema imorgon, men det lät som det var en del. Så man håller tummarna, ska bli askul att jobba imorgon, saknar barnen.

RSS 2.0