Saturday, whats happening?

Ja inte mycket för Johanna, men jag är fast besluten att bli frisk en gång för alla, så jag tar det lugnt. Även om det är tredje kvällen irad. Rastlösheten kommer krypande nu. Har nog aldrig varit så sugen på att träna som jag varit idag, synd bara att man har allt ork i världen men är så förskyld att det känns som man andas genom ett sugrör. Fast bara jag blir av med hostan så ska det tränas vill jag lova. Saknar mina powerwalks och min stegräknare. Den har gått upp i rök. Tror det är mamma som vart i farten. Men du utan bevis kan du inte vinna iallafall mamma lilla.
Fan vad jag har vänt på dygnen, går och lägger mig tre kanske och går upp typ två på dagarna. Funderar på om det kan ha något med att Elin är i Miami. Sken jetlag? Ungefär som det finns män som blir skengravida när deras fruar är det.
En aning långsökt tanke, men vem vet kanske ligger nåt i det?
Nope tv:n kallar. Thank god for television. Vad skulle jag annars göra?






Feberfrossa

Ibland är det skönt att vara sjuk och bara ligga i soffan flera dagar irad. Det är extra roligt nu när det är ett nytt staket på gång hemma och man kan med gott samvete ligga och kolla på när dom målar och jobbar på ute i trädgården. Otroligt hur fort dagarna går ändå när man inte gör någonting, fast idag har det gått extra fort måste jag säga. Känns som det var två timmar sen jag gick upp. Fast det var det inte.
Elin drog idag, känns jävligt sjukt faktiskt. Kommer väl fatta det om ett par dar kanske. Hon lyckades komma på planet iallafall verkar det som:P Nej back to the TV. Spännande match idag.


Veckans citat


"Små vänner kan visa sig vara dom största"




Älskar dig gumman, hoppas du får det jätte bra. 6 månader går jättefort, hoppas jag.
(ps.förlåt för bilden :P)

Change

Nu börjar allt förändras, imorgon sticker Elin. Sen är det väl bara en tidsfråga innan man själv flyttar. Syrran flyttar i augusti också, så eftersom brorsorna har paxat våra rum har jag inte kvar mitt rum att komma hem till ifall allt skiter sig (vilket det inte kommer göra, ta i trä).
Som sagt om 24 timmar drar Elin till staterna i 6 månader, det är "likvaka" ikväll, blev precis ditbjuden på middag också. Nej det är svårt att fatta att hon åker, jag vet inte riktigt hur det ska gå, vågar inte riktigt tänka på det. Som sagt så gick inte avskedet innan jag drog till thailand smidigt direkt så detta vet jag inte hur det ska gå. Nej Storvreta blir tomt imorgon, måste skaffa mig en hobby annars blir det svårt att fördriva tiden.. Funderar på stickning, det kan även hjälpa mig med en annan sak som jag ska ta tag i imorgon. Nej som sagt nu kommer förändringarna och det känns lite konstigt, både roligt och sorgligt.
Ibland sitter jag och tänker att nu är allt det roliga över, men sen kommer jag på att sommaren knappt har börjat. Nej detta ska bli en sommar utan dess like. Finns massa planer som jag ser fram emot. Speciellt gotland om det går att pussla ihop på något sätt.

SATC

Igår var jag, Elin Mallan och Sten och kollade på SATC filmen. Hade inte direkt stora förväntningar innan, tänkte att det kan va rätt stor chans att den blir långtråkig när den skulle vara 2½ timme. Fast jag blev glatt överraskad, dom har lyckat jätte bra med övergången från serie till film måste jag säga. Ett mycket fint slut på en underbar serie.


Euro 2008

Okej nu kommer en snabb genomgång av sommarens äventyr. Onsdagen den 11 juni satte jag och Malin oss på det första tåget ner mot Innsbrück. Den 12:e kom vi till münchen där vi stannade en natt. Två saker vi förväntade oss hitta var god öl och festsugna fotbbollsälskande tyskar. Ölen ska man inte snacka om, jag vet inte om jag och Malin är sämst på att hitta ställen där dom sålde öl men vi gick in i kanske 5 supermarket och hittade bara en sorts öl överallt. Jaja tänkte vi och drog hem till hotellet för att förfesta inför matchen (Tyskland spelade den kvällen). Sen glada i hågen ut på stan för att festa "German Style" och vad hittar vi? Jo ingenting, ingenstans var det fest. Inte ens på torget där vi tidigare under dagen sett dom sätta upp scener och öltält och skit. Det hela slutade med att vi satt på nån resurang och drack en öl och kollade matchen.  Dagen efter drog vi ner till Innsbrück och ut till campingen, och nu orkar jag inte skriva mer (inte bara för att resten av veckan är som en dimma av dagar som glider ihop). Allt man kanske säga är det var en skitrolig vecka och inte ens regn, rusk och feberfrossa tog mig i ryggen. Kanske skriver mer sen.


Home again

Nu är man hemma igen efter alla äventyr man vart ute på. Sliten som få är jag men det ordnar väl upp sig nu när jag är ledig en vecka. Nej sjukt kul har det varit faktiskt, orkar inte skriva om det just nu, men det kommer jag lovar.
Känns lite konstigt att det är över bara, har haft lite ångest sen jag och Mallan gick på tåget i Innsbrück.
Nej sjukt kul som sagt, trots regn, kyla och en del sjukdomar så var det värt allt.


Nervös javisst!

Jag vet inte vad jag håller på med, springer bara omkring som en vilsen höna. Kom nyss på att jag hade satt igång strykgärnet för en halvtimme sedan, hade tydligen tänkt stryka nåt men kommer inte på vad. Hela dagen har jag vart helt borta i huvudet, ungefär som när man råkar gå in med tallriken i tvättstugan och sen inte kommer på varför man gick in där. Så kommer jag till jobbet och det första som händer är att jag får ett paket av jobbarkompisarna för att det var min sista dag, det hade jag inte reflekterat över det minsta. Vilket uppvaknande jag fick, så då blev det en liten känslosam dag. Varje gång en unge gick hem kunde jag bara tänka att det kanske var sista gången jag såg dom. Som sagt man lämnar inte bara ett jobb, utan man lämnar 24 barn som man lärt känna, och bryr sig om. Det är det värsta.

Allt detta packande får mig att krivera, ähh kanske ska stanna hemma, man ser ändå mycket bättre på Tv:P.
Nej om en timme kommer Mallan, då ska jag va nästintill färdigpackad och duschad. Sen på med Sverigetröjan and watch the beginning of an adventure.
Nej vi ses till Midsommar, have fun in the rain. I´m off!


Resfeber

Om exakt 24 timmar går tåget från Uppsala, och sen vidare ut på kontinenten. Skulle ljuga om jag sa att jag inte har resfeber, för det pirrar rejält i maggropen idag. Lite nervös inför packningen också, men kom på en briljant idé, man manglar alla kläder så tar dom betydligt mindre plats i väskan. Man är inte den som är den eller dum.
Minst sagt en stressig dag idag, hänga upp en tvätt, lägga i en ny tvätt, hänga upp den. Sen till stan ta ut Euro, köpa bikini sen ut till jobbet. Hem packa, städa rummet, sen kommer "packet" hit och ska kolla fotboll. Matchen blir spännande iaf.

Nej en aning nervös är jag, och jag vet inte om jag vill skratta eller gråta, eller inte skratta, mest fnittra det är det som jag blir irreterad på, att man sitter och småfnittrar åt allt som händer runt en. Nej dags att at tag i ännu en dag.


Lovely weekend

Det är så här sommaren ska vara, varm och skön. Största delen av helgen tillbringades i Gävle. Riktigt kul var det, förfest hos Johanna med 5-kamp och fotboll. Har en aning ont i mina fotknölar men det får man ta när man ska på att spela fotboll barfota. En tråkig sak var att jag tappa sulan på mina skor, dom som var nya och allt, jävla Indiska kvalité. Nej men det var en genomtrevlig kväll. Söndagen var riktigt skön den också, bad (inte för min del, men sugen till tusen var jag) lite fotboll och bara ta det lugnt. 
Skulle gå upp tidigt och tvätta för som sagt så är det vara två dagaer kvar nu:D, men det gick ju som det gick med den saken. Så nu har jag 50 minuter på mig, lägga i en tvätt, duscha, käka lunch ochs en dra till jobbet. Bye Bye

Underbart

Åhh vad det är underbart väder, 30 grader idag. Har legat på stranden i Björklinge hela dan med Elin och Matilda, lovely. Tiden går så fort när man ligger solar och badar hela dagarna, vet inte som det gör nån skillnad direkt, blir inte brunare känns det som. Idag blev det mer en ett dopp iallafall, några simtag tog jag allt. Vet inte vad som har hänt men jag som brukar vara i först har förvandlats till en badkruka, det måste det bli ändring på. Träffade en hel del folk som jag kände också, dom flesta under 3 år. Nej med det här vädret kan man inte annat än vara glad.

Ska försöka ge mig ut på en långpromenad innan man ska dra sig in till stan och träffa Matilda och Elin för en drink ute, eller chill i nån park.

Torsdag(Fredag)

Idag var nog den varmste dagen hittils skulle  jag tro, måste nog vart upp emot 30 grader i skuggan. Det snackas mycket om hur skönt det är att jobba på dagis den här årstiden, men i den här värmen är det inte det skönaste. Det gick inte att stå i solen på jobbet mer än 10 minuter och så var man genomsvettig, men man får ju färg och man slipper sitta inne så man kanske har det ganska bra ändå.

Var inne på stan på förmiddagen och mötte upp Mallan. Nu är hemresan bokad också, känns ganska bra. Hemresan går genom Berlin, det är inte alla som kommer tillbringa en kvart i Berlin i sina dar:P

Det är student tider i Uppsala idag, alltid lika trevligt. Dom hade tur dom som fick lika fint väder som oss. Nej men en aning bitter blev jag när jag på väg till bilen mötte fem lastbilar med flaket fulla av champagneberusade studenter. En "liten" del av mig önskade att det var den 8 Juni 2007

Nu är det helg, och alla är på studentmottagningar utom jag, torrboll som man blivit. Nej men i helgen blir det drag kan jag lova. Promenad, javisst!


One week

Om precis en vecka sitter jag och Mallan troligen på ett tåg från Köpenhamn till München, en vecka. Fick en aning panik idag när jag kom på att vi inte bokat hem resa än, men det får bli morgondagens problem.  En vecka det är ingenting, det går ju hur fort som helst, speciellt när det händer saker varje dag och man bara inte går hemma.
Nej sova kanske vore en idé, ska ju upp med tuppen imorgon, närmare bestämt klockan 8.
Sleep tight!

Onsdag

Solen lyser även denna dag och humöret är på topp. Va tillbaka på jobbet ida vilket var efterlängtat för rastlösheten började gå mig på nerverna. Fick en glad överraskning när jag kom till jobbet, det låg ett fint paket till mig på bänken. Det var nämnligen sommarfest på dagiset igår och jag fick ett paket av alla föräldrar, 4 jätte fina glas och en påse jordgubbskolor(som redan är slut:P).

Sen raka vägen hem för att hinna med några timmar i solen, men det hela utartade och ett vattenkrig bröt ut på Vretalundsvägen 15. Tips! Anfall inte den med vattenslangen om du inte har en flyktväg utarbetad.

Armageddon

Dom som inte har sett denna film än (nämner inga nam) har verkligen missat något. Det är nog en av dom bästa filmerna jag sett, och även om det kanske va sjätte gången jag såg den igår kväll gråter jag lika mycket som jag gjorde första gången jag såg den. Dessutom har vi ju en svensk med på ett hörn vilket inte gör filmen sämre direkt.
Nej detta är ett mästerverk!


Veckans citat

"Mamma behövde jag betala något för min arm?"
"Nej den kom med resten av kroppen."

Ledig, dag 2

Jaha vad gör vi idag då?, tänkte jag när jag vaknade imorse. Tog en promenad i värmen med Esther, alltid lika eferlängtade promenader. Sen drog jag mig in till Gränby centrum för att leta bikini och Gladiatorsandaler. Hittade en hel del fina saker som jag ska införskaffa innan vi åker. Fast nu när jag kom hem kom jag på, när? Jag jobbar imorgon och på torsdag. Det skulle va om dom har öppet på Fredag, fast det är röd dag. I helgen känns det inte som man hinner så mycket. Sen jobbar jag måndag, tisdag och på onsdag drar vi ju. Nu gick det upp för mig.

Har vart lite produktiv idag iallafall, satte upp tältet som vi ska ha för att se att det funkar. Helt själv fixade jag det också (Viktor var väl med på ett hörn men, men). Så här kommer EM lägret se ut för våran del:


Statist: Viktor Olsson

Just ja, fick tröjan i fredags som jag vann på Tradera, lyckat köp:



Kom på en sak..

...pappa hittade en julgranskula i rabatten i helgen, undra hur den hamnade där?

Ledig

Jaha ledig idag och imorgon, inte så kul som det låter faktiskt. Jag får ingen ro av att vara ledig när man är van att jobba annars. Idag har jag tillbringat hela eftermiddagen inne i stan på Bosses Friserare och fixat håret. Det var på tiden kan jag säga, men det är så skönt när man väl gör det. Nåt jag ska skaffa hem är ett sånt tvättställ dom har på salonger när man ska tvätta håret. Asskönt att bara ligga där och ha någon som masserar hårbotten. En annan sak jag tänkte på (hann tänka ganska mycket på 2,5 timme) är hur skönt det måste va för killar att gå till frisören, tar typ en kvart att klippa håret sen är dom klara. Jag tror 5 killar han komma, klippa sig och gå medan jag satt där. Fast det är väl värt att sitta dom där timmarna för det är så skönt när det är klart och man dra fingrarna genom håret igen utan att fastna.

Sen gick jag och letade gladiatorsandaler (hur svårt ska det va att hitta ett par egentligen). Presic när jag hade gett upp och var på väg till bussen ringer Elin och säger att hon befinner sig på andra sidan stan så det var bara att börja promenera. Fick man följa med när hon bokade biljett till Fort Lauderdale, så nu har hon gjort det iallafall, trodde att hon redan gjort det men men. Tänk att hon åker, den första som verkligen fullföljer sina planer, Bra Gjort!

Have a pleasant evening!


Friends forever

Det är sjukt hur bra den här låten passar just nu. Börjar bli verkligt nu att vi ska börja spridas med vinden. Undra vad vi alla gör i höst, Elin miami, jag och Mallan i Gävle, Johanna i Norge? Ja det ska bli spännande att se.
Gud vad det här året har gått fort, men fan va kul vi har haft. Man har klagat hela året på att man inte har nåt att göra och att man vill göra något med sitt liv men gud vad jag kommer sakna detta när man har börjat plugga.

image32
As we go on
we remeber
all the times we
 had together
and as our lives change
come whatever
we will still be
Friends forever.

Hot hot

Fan va svårt det är att komma upp i 20,000 steg om dan när det är så här varm, det rör sig om 27 grader i skuggan just nu. Bara att komma upp ur solstolen kräver oanad styrka. Har gått typ 9,000 nu allafall, får väl ge sig ut på en långpromenad ikväll så man fixar ihop 11,000 steg till. Måste passa på att tacka Stenberg för tipset om hemsidan där man kan fylla i hur mycket man går varje dag. Mycket bra för oss med stegräknare:D

Ska fråga mamma om jag får gå och handla till middagen nu, skrapa ihop lite steg iallafall. Sen hem och kolla på fotbollen.

Lördag natt

Jaha här sitter man en lördagsnatt och tråkar. Kanske skulle man vara ute och njuta av den sköna sommarnatten som vi faktiskt har men jag orkar inte. Känner att man kanske har blivit lite av en torrboll på sista tiden, men jag tycker det är skönt att bara ta det lugnt och inte vara ute i svängen hela tiden som det så fint heter.
Nej men kvällen tillbringades hos Sten där vi kollade film och hade det utomordentligt trevligt.

Är helt mosig i huvudet av all sol idag, plus att jag brände mig. Kul att jag gav Elin en uppläxning om att hon nog kommer bränna sig för hon alltid bränner sig och att jag minsan hade lärt mig av mina misstag, så är man röd som en tomat på hela baksidan. Där erkänner jag att jag hade fel. Tror det är andra gången den här veckan jag erkänner för henne att jag hade fel, och erkänna att jag har fel är nog bland det svåraste jag vet, så man kanske håller på att växa upp iallafall. Visste väl att det skulle hända även mig någon dag, till skillnad från pappa som tydligen gav upp det för ett par år sen:P

Nej hoppas ni som är ute och roar er har kul, själv ska jag gå och lägga mig och läsa en god bok. Ska ge mig på Stieg Larsson böckerna, check what all the fuss is about. Dröm bra drömmar.


RSS 2.0