Mitt ljus i mörkret

Gävle utan min Mallan är som en skog utan träd, som ett hav utan vatten, som en sommar utan sol och som en vinter utan snö. Det är inte helt complete. Sitter här hemma och ser hennes saker överallt och jag tror jag hör ljudet av hennes vackra snusningar där hon ligger på andra sidan väggen och pluggar. Kom hem mitt lilla ljus!


Dagens citat

"Hosta är Guds sätt att säga att man behöver träna magen"
                                                                                     Jag själv

Min kompis Charlotte

Har ni träffat Charlotte, en av dom många olösta fallen här i världen.





Sms Roulette

Kanske på nästa förfest, som omväxling till ölspelet.


Dagens citat

"You haven´t lived until you´ve found something worth dying for"
                                                                               Animal Planet

Gullvivor

Söt är inte ett ord som man oftast andvänder när man ska beskriva far min men ibland händer det. T.ex. när han klipper gräsmattan och klippor runt gullvivorna på framsidan så att dom får stå kvar och blomma så fint.





Bullbak på Vretalundsvägen

Här har det bakats bullar idag vill jag lova. Jag och brorsan bakade 52 kanelbullar.




Satan i gatan

Över en lista av dom farligaste drogerna i världen ligger tobak10:e plats. Vad man kolla rpå den listan är beroende och dödlighet. Varje år i England dör 140,000 av sjukdomar som är framkallade av rökning. Sjukt! Det är en drog som förpestar våra liv. Känner mig lite som en hycklare att jag röker och säger detta men jag hatar rökning. Det är bara skit att röka. Det finns inga bra sidor med det, ung och dum! Det är nu jag känner mig lite bitter att jag troligen sov i magen den dagen när självdisciplinen delades ut.

Snor och slem

Åhhhh, jag är sjuk. Kanske mitt eget fel men ändå.
Fick ett litet nattligt samtal igår av två mycket trevliga människor, men när samtalet var slut så kunde jag inte somna om för det var så sjukt varmt i rummet, så vad gör jag? Jo jag öppnar fönstret. Jag tar inte av mig pyjamasen eller tar av mig ett av dom två täckena jag sov med. Nej, smart som man är när man halvsover så öpnnar jag fönstret. Så när Johanna vaknar för första gången i morse, typ 8, kunde jag knappt andas och låg och huttra som en kanin. Jävla piss fan! Men detta ska botas på en dag. Mycket vatten renar kroppen och vitaminer, vitaminer, vitaminer.

Blir nog inge Gävle i helgen. Kotta kommer till Storvreta så jag tror jag stannar hemma. Känns som det var sjukt länge sen vi umgicks så det ska bli skoj.


...

Jag vet, sönderspelad låt. Fast jag har knappt lyssnat på texten förr så nu går den varm i hörlurarna.


Åhhhhh...

...var kan man köpa sig lite självdisciplin?

...

Cause every choice is a new mistake
Every turn every step I take
To escape from your memory
Seems impossible for me

Vad hände med Bubbles?


Min högsta önskan just nu...

....är att få spela detta spel. Inget tvspel kan slå Nitendo 8:a bitars och Super Mario. Grymt!



Veckans citat

Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig.
Man vet ändå inte när man kommer fram.
                                                                                                    Nalle puh

Är det rättvist?

Kollade på en dokumentär på Tv4 Fakta igår (för övrigt min nya favorit kanal).
Det handlade om fängelset "Angola" i Lousiana, USA. Det har kallats för söderns Alcatraz. Där satt bland dom fargligaste brottslingarna i hela landet, ganska läskigt att se faktiskt. Det var en man som hade kommit dit 1982 tror jag det var och han hade nu suttit av 27 år av sitt 2500 år långa straff. Han hade begått över hundra våldtäkter, mord och massa annan skit och han skyllde det hela på att brott var hans drog. Precis som en alkolost måste ha sprit så var han tvungen att begå brott. Han har suttit alla sina 27 år i isoleringcell, vilket innebär att han får komma ut ur sin celll en timme varje dag.

Det jag skulle komma till var att man fick också träffa en man som var dömd till livstids fängelse för våldtäkt och han hade nu suttit där inne i 22 år. Han hade ingen chans att komma ut, som han såg det. I sverige om man begår en våldtäkt kan man, om den är grov, få högst 10 år (ja, jag har kollat upp det, arbetlös och rastlös). Om våldtäkten däremot inte anses vara grov får personen i fråga endast dömas till högst fyra års fängelse. Är inte det lite sjuk att i USA sitter dom resten av sina liv för ett brott som man i sverige troligen aldrig ens sitter 10 år. Jag tycker inte dom har rätt men lite sjukt är det hur olika det kan vara på hur man ser på saker.


Veckan som gått...

Det har varit en väldigt lugn och skön vecka här hemma i Storvreta. Lever lite som en pensionär vill jag säga. Vaknar klockan tio, elva kanske dricker en kopp kaffe samtidigt som jag löser en soduko. Efter det blir det oftast en promenad i den fina "storskogen" här runt knuten. Sen hem, lunch, ut med hunden och slappa lite framför tv:n. Sen går jag ofta ut på en promenad innan middagen och sen en till promenad på kvällen. Låter som en pensionär, men jag försöker komma ut på tre promenader om dagen annars blir jag tokig av att gå hemma så här.

I fredags gick även min prövotid på körkortet ut så när jag kom på det i Lördags tänkte jag ge mig ut på en liten roadtrip för att fira dessa två underbar år. Insåg dock ganska snabbt att det är inte lika kul att roadtrippa utan sällskap så jag gav upp ganska snabbt.


 Lägg märke till slingorna i håret, Akta dig, bratstämpeln är inte långt borta.



Brorsan med stort V hade även studentskiva i söndags så jag ställde vänligt upp som chafför. Dom växer så stort dom små liven! Snart är dom också fria!

En liten resan till Mora...

...genom Falun för att återuppleva gamla minnen vid skidhoppsbacken.



Händelserik vecka

Känner att man har varit väldigt aktiv den här veckan. Började med att jobba i måndags, men sen i tisdags drog vi ut på äventyr. Jag, Per och Robert cyklade cirkus sex mil fram och tillbaka till älvkarlebyfallen. En riktig cykelsemster, synd bara att vi inte kom framm till Stockholm som var Roberts verkliga mål. Kul som fan, trots träsmak i rumpen så här efteråt.










RSS 2.0